Autoschade in Nederland opgelopen? Zo verloopt schadeafhandeling

U heeft autoschade in Nederland opgelopen en vraagt zich af hoe een schadeafhandeling verloopt? Wij leggen het graag aan u uit. Het oplopen van schade kan op meerdere manieren gebeuren. U kunt het krijgen dankzij externe factoren, zoals het weer of een inbraak, maar u kunt het ook zelf oplopen in het geval van een botsing of iets dergelijks. Hier wordt het verschil gemaakt tussen een eenzijdig ongeval of een ongeluk waarbij meerdere partijen (bijvoorbeeld een andere automobilist) zijn betrokken.

Bent u gedekt tegen autoschade in Nederland?

Bij het oplopen van autoschade in Nederland is het de vraag: bent u gedekt tegen dit soort schade? Dat ligt geheel aan de verzekeringsvorm die u heeft gekozen. Er zijn doorgaans drie verschillende verzekeringsvormen, te weten: WA, beperkt casco en volledig casco. Iedereen in Nederland is verplicht om een autoverzekering af te sluiten, dus elke automobilist in ons land heeft ten minste een WA-autoverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen de schade die je een ander toebrengt. Brengt u bij het inparkeren een fikse deuk aan bij iemand anders? Dan vergoedt uw verzekeraar in dat geval de schade aan de andere auto. Bij een WA-autoverzekering worden in dit geval niet de kosten van de reparatie bij uzelf vergoed. Daarvoor heeft u in veel gevallen een volledige casco-verzekering nodig. Hiermee bent u ook verzekerd tegen tal van andere schades.

Vergeet niet schadeformulier bij schadeafhandeling autoschade in Nederland

Het is belangrijk om te allen tijde een schadeformulier bij u te hebben voor het geval u autoschade in Nederland oploopt. Op dit formulier vult u uw eigen gegevens en eventueel die van de tegenpartij in. Uw verzekering gaat vervolgens de schade taxeren en zal de autoschade die u in Nederland heeft opgelopen repareren.